Genişçe bir kaba 2500-3000 gr soğuk su koyunuz isteğe bağlı (bir çorba kaşığı malt
unu koyarak çözelti yapınız kavrulmuş et rengi görünümünü sağlamak için) bir çorba kaşığı tuz ilave ederek çözelti yapınız. 500 gr Soymix soya kuşbaşını hazırlanan suyun içine dökünüz suyun 100 dereceye gelinceye kadar ocağın üzerinde tutunuz kaynama noktasına gelen soya kuşbaşını bir süzgece dökerek fazlalık suyunu alınız. Bu işlem size 500 gr Soymix soya kuşbaşının 2000 gr kullanılabilir Soymix soya kuşbaşı elde edilir.
Genişçe bir başka tencereye 200 gr kuzu döşü veya (kuzu kuyruk yağı) eritilir erimiş yağın üzerine ilave olarak 200 gr yemeklik sıvı yağ ilave edilerek kavurma işlemi devam edilir. 300 gr ince doğranmış soğanlar ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur ardından 300 gr doğranmış domates, 100 gr doğranmış sivri biber ilave edilerek kavrulur. Ardından hazırlanan Soymix soya kuşbaşı ilave edilir ve kavrulur. Karabiber, kekik, tarçın ve tuz ilave edilerek Soymix soya kuşbaşı sotenin pişmesi sağlanır.
Not: Hazırlanan kuşbaşının pişimi kısık ateşte olmalıdır.