Soymix Yemeklik Soya Kıyma

Dolma Harcı

Soyalı Karnı Yarık Tarifi
(Porsiyon 10 kişiliktir.)
Kullanılcak malzemenin adı:
Gr
Kemer edilmiş patlıcan+tuz
2000 gr
Bitkisel yemeklik margarin
200 gr
İnce kıyılmış soğan
500 gr
Yemeklik soya kıyma
252 gr
Soğuk su (yaz ayları için 10 derece)
756 gr
İnce kıyılmış domates
500 gr
Yeşil biber
100 gr
Salça
200 gr
Toz karabiber
42 gr
Kırmızı pul biber
63 gr
Yemeklik tuz
87 gr

Geniş bir kabın içine 252 gr soymix yemeklik soya kıymayı koyun üzerine
ilave olarak 756 gr soğuksu (yaz ayları için 10 derece) koyunuz elle yemeklik
soya kıymasının taneciklerinin yumuşamasını sağlayınız.
     Patlıcanları alacalı soyunuz üzerlerine uzunlamasına derince bir kesik atın tuzlayıp
acı suyunu atması içi 15dk bırakın yıkayıp sıkarak sudan çıkarın. Bitkisel yemeklik
margarinin 100gr mını bir tencerede arıtıp yağ kızınca patlıcanları tencereye yerleştirip
altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartınız. Süzdürerek yağdan alın ve fırın tepsisine
çıkarın.
     Kalan bitkisel yemeklik margarinin 100gr mını bir başka tencerede eritin yağ kızınca
soğanları ekleyip pembeleştirin. 200gr salçayı ilave ederek kavurunuz ilave olarak
soymix yemeklik soya kıymayı ekleyiniz bir müddet kısık ateşte kavurup doğranmış
domatesleri ve yeşil biberleri ilave edin bir kaç dk daha kavurduktan sonra ilave olarak
kara biber ve kırmızı pul biber, yemeklik tuzu ilave ediniz kavurma işlemi bittikten sonra
ateşten alınız.
     Fırınınızı 170 derece ye getirip ısıtın patlıcanları bir fırın tepsisine dizin kızarttığınız
patlıcanları kesik kısmını aralıyarak ortalarını kıymalı harç ile doldurun üzerine domates
dilimlerini ilave edip tuz ve baharatını kontrol ediniz. Fırına sürünüp yaklaşık 20-25dk
pişirin.
      Pişen karnı yarığı ateşten alıp sıcak servis yapınız.

 

Copyright by Kopuz Gıda © 2007
Designed by
Tüm hakları saklıdır.